Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Franković svečano otvorio manifestaciju “Tjedan indijske kulture u Dubrovniku”

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas je u Lazaretima svečano otvorio manifestaciju  “Tjedan indijske kulture u Dubrovniku”.

U svom obraćanju prisutnima, gradonačelnik Franković naglasio je kako je ovaj događaj nastavak i potvrda duboko ukorijenjenih veza između dvije države, koje datiraju još iz razdoblja Dubrovačke Republike.

“Drago da smo se danas ovdje okupili kako bismo potvrdili iznimno dobro prijateljstvo i snažnu suradnju Dubrovnika s Indijom, ali i interes naših sugrađana za upoznavanjem indijske kulture. Vjerujem kako će se naše veze nastaviti razvijati i produbljivati u različitim područjima kako bi na taj način promicali Dubrovnik u Indiji, ali i Indiju u Dubrovniku, odnosno u Hrvatskoj. Puno je mogućnosti suradnje, naročito zbog činjenice kako Indija ima ogroman gospodarski i turistički potencijal. Ovom prilikom spomenut ću kako se prije par godina u Dubrovniku snimao i odigrao upravo jedan indijski film, što je dokaz da je Dubrovnik sjajna i ujedno nezaobilazna svjetska pozornica za snimanje serija i filmova. Time se i sam Dubrovnik približio Indiji sa svojom povješću i ljepotama. Vjerujem kako zajedničkim daljnjim aktivnostima Grada Dubrovnika i Veleposlanstva Indije možemo zasigurno puno toga učiniti kako bismo povezali narode, kulture i tradicije”, riječi su koje je gradonačelnik uputio u ovoj prigodi.

Veleposlanik Indije u Hrvatskoj Raj Kumar Srivastava održao je govor i istaknuo važnost ovog višednevnog događaja usmjerenog prema upoznavanju vrijednih segmenata bogate indijske kulture. Svečano otvorenje obilježilo je predavanje voditelja sustava Joge u svakodnevnom životu Swami Vivek Puri i nastup Gorana Karana uz moto „Indija ima posebno mjesto u mome srcu”.

Međunarodni kulturni program traje do nedjelje 26. veljače, a objedinit će predstavljanje kulture i običaja ove zemlje. Ujedno, organiziran je i program koji će obuhvatiti različite razgovore i radionice te prezentiranje kostima i gastronomije inspirirane upravo Indijom (Culture, Cinema, Conversations, Costumes, Cuisine).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)