Input your search keywords and press Enter.

„Vodik i e-mobilnost u javnom gradskom prometu“

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u popodnevnim satima na okruglom stolu „Vodik i e-mobilnost u javnom gradskom prometu“ u sklopu 13. Susreta gradonačelnika i poduzetnika – 48 SATI koji se održava u Puli od 24. do 26. studenoga.

U fokusu gradonačelnikovog izlaganja bili su smart city rješenja koje Grad Dubrovnik provodi u svrhu učinkovitog i ekološki odgovornog upravljanja prometnim sustavom, kao što je inovativni smart parking projekt baziran na najnovijoj senzorskoj mreži i tehnologiji, prvi takav u svijetu. Istaknuo je car sharing projekt sa 100% električnim vozilima i Park’n’Ride sustav na Pobrežju čija je realizacija u pripremi, a izuzetno je bitan za prometno rasterećenje užeg gradskog područja.

Posebice je izdvojio projekt Vrata Elafita (Dubrovnik-Elafiti Gate) koji ima za cilj povezivati Dubrovnik s otocima Lopud i Šipan, a putem pristaništa za male elektro brodove/trajekte s dodatnom infrastrukturom koja bi se realizirala u Brsečinama.

„Koncept Vrata Elafita počiva na korištenju obnovljivih izvora energije, a predstavlja i veliki doprinos izmještanju i diverzifikaciji turističke ponude uz brojne benefite za lokalno stanovništvo kao i sve građane Grada Dubrovnika.Ovakav multidimenzionalan i složen projekt, koji je sada još na razini koncepta, Grad Dubrovnik nastavit će razvijati kako bi pravovremeno bio spreman za prijavu na financiranje iz EU fondova“ istaknuo je gradonačelnik.

Sudionici ovog okruglog stola, uz gradonačelnika Frankovića, bili su i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, predsjednik Uprave tvrtke RASCO Ivan Franičević i direktor prodaje tvrtke WAWA Slaven Vrhovski koji su raspravljali o tematici te razmijenili iskustva o modelima koji znatno olakšavaju svakodnevni život građana kroz upotrebu inovativnih sustava i vizijama za budućnost koje mogu doprinijeti još kvalitetnijim rješenjima.

Trodnevni Susret gradonačelnika i poduzetnika 13. godinu za redom organiziraju Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i poslovni tjednik LIDER, a cilj je raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja lokalnih jedinica te predstaviti uspješne primjere i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnika i poduzetnika.

Odnosi s javnostima Grada Dubrovnika

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)