Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Franković primio delegaciju Bleda

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, njegova zamjenica Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas župana Općine Bled Janeza Fajnfara i direktora Upravnih poslova Općine Bled Roberta Klinara.

Uz riječi dobrodošlice gradonačelnik Franković poželio je gostima ugodan boravak u Dubrovniku. Tijekom razgovora izražena je obostrana želja da se odnosi dvaju gradova koji su do sada bili jako dobri, u vremenu nakon pandemije dodatno unaprijede te da se materijaliziraju kroz realizaciju zajedničkih inicijativa i projekata, poglavito na polju sporta, a ponajviše se razgovaralo o veslanju i triatlonu.

S obzirom na to da je promocija Dubrovačkog zimskog festivala slovenskim medijima i turističkim agentima u Ljubljani proteklih ostvarila zapažen uspjeh, razgovaralo se i o mogućnostima organizacije sličnog događanja i na Bledu, nastavno na već uspostavljenu suradnju predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji i Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Nastavak je to neformalne suradnje koja je započela 2001. godine potpisom pisma namjere o suradnji Grada i gradića i sjedišta istoimene općine u Republici Sloveniji. Niz desetljeća gradovi su uvezani i zajedničkim turističkim programima, turama koje kreću iz Slovenije i završavaju u Dubrovniku, a posebno su omiljene među japanskim i korejskim turistima.


Doris Alavija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)