Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Franković na CNN-u: Dubrovnik je danas grad održivog turizma

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uživo je sinoć gostovao u emisiji CNN-a Quest Means Business na temu trenutnih velikih temperatura u cijeloj Europi i požara s kojim se suočavaju brojne zemlje. U toj prigodi je gradonačelnik naglasio kako je Dubrovnik danas grad održivog turizma.

– U Dubrovniku je potpuno drugačija situacija naspram 2017. kada smo se borili s prekomjernim turizmom. Dubrovnik je danas potpuno održiv grad, nemamo više gužvi i imamo vrlo dobru organizaciju tako da naši gosti mogu uistinu uživati u gradu – rekao je gradonačelnik Franković, također preporučujući turistima da znamenitosti posjećuju u popodnevnim satima.

Na pitanje o velikim temperaturama i požarima koje trenutno stvaraju probleme u Europi, gradonačelnik Franković je naglasio da Hrvatska ima vrlo dobro organizirane vatrogasne postrojbe te da su visoke temperature očekivanje u ovo doba godine. Isto tako, poručio je kako gosti mogu uživati u Dubrovniku zahvaljujući prelijepim plažama s puno hladovine te čistom i toplom moru.

Između ostalog se razgovaralo i o klimatskim promjenama pri čemu je gradonačelnik Franković kazao da su za budućnost ključni izvori obnovljive energije i da Hrvatska može biti ponosna na svemu postignutom u posljednjih 15 godina jer ima mnoga dobra rješenja što se tiče izvora obnovljive energije.

Gostovanjem gradonačelnika Frankovića po četvrti put u iznimno gledanoj emisiji Quest Means Business u posljednjih šest godina, ovo je bila još jedna u nizu nemjerljivih promocija Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.