Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Franković na 6. Malom festivalu folklora i baštine

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković prisustvovao je šestom izdanju Malog festivala folklora i baštine koji se održao u subotu na Osojniku u organizaciji KUD-a “Sveti Juarj osojnik”.

Prilikom pozdravljanja organizatora i svih sudionika festivala gradonačelnik Franković kazao je kako su folklor i kulturna baština temelj i identitet svakog naroda te da su ovakvi festivali istinski čuvatelji te baštine.

“Smatram da je iznimno važno poticati naše mlade da od najmanjih dana uče, da balaju i spoznaju istinsku vrijednost bogate kulturne baštine koju posjedujemo mi Hrvati. Grad Dubrovnik je bio partner ovog festivala od početka, a obećajem da ćemo od danas biti još jači poticaj da ovaj festival bude još veći i snažniji”, kazao je gradonačelnik Franković.

Šesti Mali festival folklora i baštine okupio je brojna kulturno – umjetnička društva iz županije, Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Osim županijskih kulturno-umjetničkih društava: Marko Marojica iz Župe dubrovačke, Folklorne skupine Osnovne škole Orebić, KUD-a Metković, Marine Petković i Ivana Dominika Sardelića iz Blata, Udruge Dubrovački primorski svatovi te domaćina nastupili su i mali gosti iz KUD-a Karol Wojtyla iz Kaštel Kambelovca, KUD Spačva iz Donjeg Novog Sela u Slavoniji, HKUD Sveti Ante iz Dretelja u Bosni i Hercegovini te Augustin Žigmanov iz HKUD-a Matija Gubec iz Subotice u Srbiji.

Marina Majić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *