Input your search keywords and press Enter.

GRADONAČELNIK DUBROVNIKA FRANKOVIĆ BI I VODIO GRAD I SJEDIO U SABORU

…A NE MOŽE OBUZDATI SVOJE KADROVE?!

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) oglasilo se nakon prošlotjedne konferencije za medije JU Rezervata Lokruma na kojoj je Ivica Grilec napao novinara Dubrovačke televizije. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti. Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje postupak ravnatelja Javne ustanove Rezervat Lokrum Ivice Grileca, koji je prije nekoliko dana na konferenciji za novinare, novinaru Dubrovačke televizije Pasku Tomašu […]

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) oglasilo se nakon prošlotjedne konferencije za medije JU Rezervata Lokruma na kojoj je Ivica Grilec napao novinara Dubrovačke televizije. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje postupak ravnatelja Javne ustanove Rezervat Lokrum Ivice Grileca, koji je prije nekoliko dana na konferenciji za novinare, novinaru Dubrovačke televizije Pasku Tomašu otvoreno kazao kako mu neće odgovarati na pitanja, dok će ostalim kolegama odgovoriti. Skandalozno je i za HND neprihvatljivo da ravnatelj jedne javne institucije selektivno određuje s kojim novinarima želi razgovarati, a s kojima ne.

Grilec je konferenciju za novinare sazvao na temu odvoza krupnog otpada i postupka javne nabave za obavljanje tog posla nakon što se otkrilo kako se u tom procesu nije poštovala procedura.

Ako se saziva konferencija za novinare bilo kojeg dužnosnika na lokalnoj ili nacionalnoj razini, onda se podrazumijeva da novinari i novinarke koji na nju dođu imaju pravo pitati jer njihov je posao raditi u interesu javnosti, koja i plaća sve te dužnosnike. Ovaj događaj ponovo potvrđuje kako je našim kolegicama i kolegama u lokalnim medijima vrlo teško raditi jer su posebno izloženi pritiscima i bahatom ponašanju raznih lokalnih šerifa. Riječ je o jednom od najvećih problema novinarskog posla na koji HND neprestano upozorava.

HND, uz podršku kolegicama i kolegama, poziva na novinarsku solidarnost i jedno veliko ne bahatim lokalnim moćnicima.

Za Izvršni odbor HND-a

Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva

Izvor: Dubrovački portal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)