Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelniče, zar baš ne znate izabrati trenutak za politikanstvo?

U jučerašnjoj facebook poruci, koju su prenijeli svi mediji, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je sudbonosno „ADIO“ Srđevcima. Razlog koji navodi jest nepoštivanje komemoracije našem maestru Đelu Jusiću koja se održala u 11h u Kazalištu Marina Držića.

Ne ulazeći u narav samog čina javne kritike jednostavno je povezao ova dva, svojim karak- terom i namjerom, posve suprotna čina, koji su se dogodili u pristojnih sat vremena razlike i time odigrao još jedan od politički, ali i moralno gledano – loših poteza.

Stoga valja dobro posložiti karte kako bi se u konačnici pokazalo tko je zapravo pokazao nepoštivanje prema navedenoj komemoraciji. Tko je autor ovog monstruoznog povezivanja dvaju događaja, nitko drugi nego sam Gradonačelnik.

Zašto je on to napravio posve je jasno – zato jer je javni škerac pogodio u srž istine problema ovoga Grada. I umjesto da kao odgovorna uprava naprave sve kako bi riješili probleme bankomata i devastacije Grada u sklopu svog Respect the City projekta, HDZ šalje montipa- jtonovska priopćenja o bojkotu proizvoda Teta Violeta.

Ova politički katastrofalna poruka i nadamo se samo gaf, pokazala je svu nemoć gradske up- rave i jednostavno je to trebalo javno reći. Povezujući čin javnog škerca i komemoracije Gradonačelnik je odigrao potez koji nismo očekivali – iskoristio je komemoraciju za svoj poli- tički obračun, a to nije smio napraviti… ne u ovom trenutku…

Stoga za kraj – Vama gospar Đelo od svih srđevaca „Adio do novog susreta“, a vama gradon- ačelniče ovaj put opraštamo ovu nesmotrenost – i nemojte ovo napravit nikad više.

 

 

 

Srđ je grad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *