Input your search keywords and press Enter.

Grad jasan: Koncesijska naknada za žičaru neće se smanjivati

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković i predstavnici klubova vijećnika održali su danas sastanak s predsjednikom Uprave tvrtke Excelsa d.o.o. i predsjednikom nadzornog odbora Excelsa nekretnina Davorom Lukšićem, te direktorom te tvrtke Antom Ruskovićem. Tema održanog sastanka bila je koncesijska naknada za žičaru Dubrovnik – Srđ donesena na temelju zaključka Gradskog vijeća kojim je izmijenjen rok trajanja koncesije na razdoblje 10 godina.

 

Prema jednoglasnoj odluci Gradskog vijeća, u listopadu, ove godine donesen je Zaključak kojim je rok trajanja koncesije ograničen na 10 godina, a koncesijska naknada iznosi 15 posto ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom.

Davor Lukšić i Anto Rusković i na ovom sastanku izrazili su nezadovoljstvo Zaključkom Gradskog vijeća ističući kako prema njihovom mišljenju smanjivanje roka trajanja koncesije nosi sa sobom i smanjivanje koncesijske naknade.

Gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković kao i predstavnici klubova vijećnika istaknuli su kako je ovaj Zaključak jednoglasno donesen s ciljem zaštite svih građana Dubrovnika budući da tvrtka Excelsa već šest godina ne plaća koncesiju ni Gradu Dubrovniku niti državi te je zbog toga proračun ostao bez značajnih financijskih sredstava.

Gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je kako će se Prijedlog ugovora o koncesiji uskoro naći ispred vijećnika na jednoj od nadolazećih sjednica nakon čega će se ugovor dostaviti Excelsi nekretnine.
Prijedlog ugovora sadržavat će obvezu prema kojemu će Excelsa nekretnine platiti koncesijsku naknadu od srpnja 2015. godine, 2016. godinu i idućih deset godina trajanja koncesije sukladno ranijem dogovoru.

Podsjetimo, godišnji prihod proračuna Grada Dubrovnika od koncesijske naknade procijenjen je na oko 5,5 milijuna kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *