Input your search keywords and press Enter.

Grad i Excelsa nekretnine nadomak dogovora o koncesiji

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u prisustvu suradnika održao je danas sastanak s predsjednikom Uprave tvrtke Excelsa d.o.o. i predsjednikom nadzornog odbora Excelsa nekretnina Davorom Lukšićem, te direktorom te tvrtke Antom Ruskovićem, a na temu koncesijske naknade za žičaru Dubrovnik – Srđ.

Današnji sastanak je nastavak pregovora iz Zagreba, koji su u ponedjeljak održani u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture. Isti je protekao u konstruktivnom tonu, a detaljno se razgovaralo o iznosu koncesijske naknade predloženom od strane nadležnih ministarstava i DUUDI-ja.

Obje strane su suglasne da je izneseni prijedlog razuman, te da ga je potrebno što prije formalizirati kako bi se koncesijski ugovor pripremio već na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća. Načelno je dogovoreno da će se koncesijska naknada početi obračunavati od 8. srpnja, na dan stupanja na snagu novog godišnjeg odobrenja za rad žičare.

Vlasnici dubrovačke žičare iznijeli su svoj prijedlog povlaštenih cijena žičare za Dubrovčane, te su otvorili pitanje nastavka realizacije Centra iza Grada. Razgovaralo se i  o drugim pitanjima koja su podloga za nadogradnju međusobne suradnje i partnerskih odnosa, što je obostrani interes.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *