Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik sufinancirat će 108 novih stanova za HRVI

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se danas s projektanticom tvrtke Arhitektonski projektni zavod – inženjering d. d. Dinom Rajković i njenim suradnicima, na temu projekta 108 stanova za HRVI branitelje u Mokošici.

Ministarstvo branitelja u suradnji s Gradom Dubrovnikom nastavlja rješavati stambeno pitanje najugroženije skupine branitelja i njihovih obitelji, nakon što je 2013. stambeno zbrinuto 27 hrvatskih ratnih vojnih invalida i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata. Iznad postojeće zgrade u Mokošici krenut će se u izgradnju novih 108 stanova, a Grad Dubrovnik će u Proračunu za 2016. osigurati sufinanciranje u iznosu od 20 milijuna kuna.
S ministarstvom je na prethodno održanim sastancima usuglašeno kako će lokalna samouprava osigurati pristupnu prometnicu i potrebnu infrastrukturu što će iznositi oko 10 milijuna kuna, a s preostalih 10 milijuna kuna učešća sufinancirat će izgradnju stanova. Do kraja 2016. raspisat će se natječaj za odabir izvođača radova, a predviđeni rok izgradnje je 18 mjeseci, te sukladno tome se u 2017. očekuje da će značajan broj hrvatskih ratnih vojnih invalida i njihovih obitelji ostvariti svoja prava na stambeno zbrinjavanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.