Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik podržava klubove mladih Komolca, Mokošice i Orašca

Za uređenje i opremanje klubova mladih u Komolcu, Mokošici i Orašcu Odlukom o raspodjeli viška prihoda prenesenih iz 2014. godine predviđena su sredstva u iznosu 100.000 kuna, dok će se financiranje programa osigurati putem natječaja Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo, te kroz strateški program „Mladi i Grad skupa“.

Klubove mladih u utorak su obišli zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac  Bonačić, pročelnik nadležnog Upravnog odjela Miho Katičić i viši suradnik za politike prema mladima Marko Grgurević.

U prostoru koji je u sklopu kompleksa buduće remize sportskoj udruzi Komolac dodijelio gradonačelnik Andro Vlahušić, zamjenica Šimac Bonačić i pročelnik Katičić sreli su se s predstavnicima mladih Komolca, koji su samostalno uredili klupske prostorije, dok će Grad pomoći pri uređenju i opremanju, ali i izdvojiti potrebna sredstva za održavanje redovnih programa. Udruga tradicionalno organizira turnir u malom nogometu, a ove godine spremaju dječji turnir te različite programe poput edukacija i radionica mladih.

Amatersko sportsko društvo Orašac posebno je uspješno, okuplja veliki broj mladih, a među nacionalno prepoznatim aktivnostima, koje će Grad Dubrovnik nastaviti podupirati, izdvaja se Utrka karića „Balinjera Cup“ (Naj-akcija 2013. središnjeg koordinacijskog odbora Gradova i općina prijatelja djece) , ali i vaterpolo turnir „Crvene stijene“.

Grad Dubrovnik je spreman podržati predstavljenu ideju gradnje biciklističke staze do bivšeg umjetnog jezera, što je projekt koji AŠD Orašac namjerava kandidirati za sredstva Europske unije. U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za zgradu društvenog doma kako bi se nakon popravka krovišta konačno pristupilo uređenju interijera s ciljem stvaranja podloge za razvoj novih sadržaja u Orašcu.

U Mokošici je pokrenuta inicijativa za osnivanje kluba mladih za što je Grad Dubrovnik osigurao prostor u skloništu pored Doma umirovljenika. Grad Dubrovnik i klub „Drito“, koji je nedavno oformio podružnicu u Mokošici, koordinirat će postupak registracije i formalnog pravnog ustroja buduće udruge.

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)