Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik podržao humanitarnu akciju: Dubrovnik za Afriku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je jučer don Roberta Ćibarića, predstavnike i članove udruge Lapadsko srce i Boža Benića koji su predstavili humanitarnu akciju “Kap vode – ocean ljubavi”.

 

Cilj predstavljene humanitarne akcije je prikupiti 30 tisuća eura za izgradnju sustava za dopremu pitke vode u sela Župe sv. Franje Asiškog u Monduli Juu u Tanzaniji, a u akciju se mogu uključiti svi ljudi dobre volje s humanitarnim prilogom u iznosu od deset kuna.

Gradonačelnik Andro Vlahušić pozdravio je inicijativu ističući kako će Grad Dubrovnik u potpunosti podržati ovu humanitarnu akciju.

“Mi ćemo podržati ovu akciju apsolutno i maksimalno ne samo s ovih deset kuna, ali ono što bih ja želio je da mi svi sudjelujemo u ovoj humanitarnoj akciji i prikupimo svih 30 tisuća eura. Dubrovnik je grad dobrote i sjećamo se svih onih koji su pomagali nama i drago nam je da danas i mi možemo pomoći, a naročito gradovima kao što je naš grad prijatelj – Vukovar, ali evo i Africi”, kazao je gradonačelnik Vlahušić ističući kako je Grad Dubrovnik, ukoliko se ne uspije prikupiti cjelokupni iznos, spreman podmiriti razliku.

Don Robert Ćibarić zahvalio se gradonačelniku Vlahušiću na potpori ističući kako su svi pozvani da se uključe u ovu akciju.

“U akciju se mogu uključiti i privatne tvrtke i svi ostali gospodarski subjekti s minimalnom donacijom od 100 kuna, a djelatnici po deset kuna. Želimo potaknuti naše sugrađane da sudjeluju u ovoj kolajni ljubavi i nadamo se da ćemo ovaj iznos prikupiti do Božića “, kazao je don Robert Ćibarić.

Božo Benić, inicijator ove humanitarne akcije zahvalio se gradonačelniku Vlahušiću što je prepoznao vrijednost akcije za koju se odlučio nakon dvomjesečnog volontiranja u tom afričkom selu.
“Nakon toga iskustva Afrika je postala sastavni dio mene. Gdje god da idem ona mi je pred očima. Lica te djece su mi svakodnevno pred očima i voljeo bih da što prije skupimo ovaj novac kako bi se projekt što prije realizirao”, kazao je Benić.

Za ovu akciju otvoren je poseban račun u OTP banci – HR5824070001500318088.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)