Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik partner u novom projektu u sklopu programa „Europa za građane“

Održan je prvi online partnerski sastanak povodom početka provedbe projekta „Comuni senza frontiere“ u sklopu programa ´Europa za građane´.

„Europa za građane“ je program Unije koji potiče suradnju europskih zemalja u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo. Svrha Programa jest potaknuti građane/ke Europe na promišljanje zajedničkih vrijednosti poput mira, slobode, ravnopravnosti, pravednosti, solidarnosti i prakticiranje demokratske političke kulture kroz građansku participaciju, volontiranje, međukulturalni dijalog i međusektorsku suradnju.

Glavni cilj projekta „Comuni senza frontiere“ je doprinijeti razumijevanju Unije, njezine povijesti i raznolikosti, poticati europsko građanstvo i poboljšati uvjete za građansko i demokratsko sudjelovanje na razini Unije.

Glavne projektne aktivnosti usmjerene su na uključivanje većeg broj građana u raspravu o budućnosti Europe. Građani će sudjelovati u razgovorima o vrijednostima EU-a dijeleći svoje kulturno i socijalno nasljeđe.

U sklopu projekta planirana je organizacija velikog finalnog događaja u gradu Granze, Italija u svibnju 2021. godine. Na navedenom događaju sudjelovat će svi dionici direktno uključeni u provedbu projektnih aktivnosti tijekom kojeg će se predstaviti rezultati projekta, razmijeniti mišljenja i iskustva na temu razumijevanja Unije te poboljšanja uvjeta za građansko i demokratsko sudjelovanje u politikama Unije. Sastanak će paralelno s europskim igrama i sportskim aktivnostima uključivati ​​radionice i koncerte u zajednici s ciljem osnaživanja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji.

Nositelj projekta je Općina Granze iz Italije, dok su ostali partneri Grad Aljmaš iz Mađarske, Grad Seini iz Rumunjske, Grad Nowe Warpno iz Republike Poljske te Pokrajina Padova iz Italije.  Grad Dubrovnik jedini je hrvatski partner na projektu. Projekt sufinanciran od strane Europske komisije trajat će 19 mjeseci.

Petar Ipšić
Viši savjetnik I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.