Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik partner na projektu SumBooST2

Grad Dubrovnik partner je na novom projektu SumBooST2 (Sustainable Urban Mobility Boost Toolbox Upgrade).

Projekt Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox Upgrade sufinanciran je od strane EIT Urban Mobility-a, inicijative Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), koje je tijelo Europske Unije. Partneri na projektu su Sveučilište u Zagrebu Fakultet prometnih znanosti, Grad Dubrovnik, Grad Rijeka i Ericsson Nikola Tesla, a sredstva su dobivena temeljem javnog poziva koji je raspisao EIT Urban Mobility.

Cilj projekta je stvaranje novog metodološkog okvira, odnosno alata koji kombinira tradicionalno prometno inženjerstvo s novim mogućnostima znanosti o podacima, primjenjivim u analizi i planiranju prometnog sustava. Metodologija će dionicima uključenim u planiranje i pružanje usluga vezanih za urbanu mobilnosti omogućiti upotrebu novih izvora podataka, alata i metoda kako bi učinkovito koristili podatke iz stvarnog svijeta za planiranje održive urbane mobilnosti te temeljem njih stvorili nova rješenja za identificirane probleme u prometnom sustavu.

Naime, tijekom trajanja projekta u gradovima Rijeci i Dubrovniku istražit će se koliko ljudi između određenih zona grada putuje javnim prijevozom, biciklom i pješice. Na području zona u kojima se ustanovi veliki broj putovanja navedenim održivim oblicima prijevoza predložiti će se dodatno poboljšanje javnog prijevoza ili biciklističkih ili pješačkih staza kako bi se povećao broj putovanja/kretanja u tim (održivim) oblicima prijevoza, a  posljedično manje automobilima.

Ukupna vrijednost projekta SumBooST2 iznosi 193.400,00 EUR, a sredstva za Grad Dubrovnik iznose ukupno 14.948,00 EUR i u 100 postotnom iznosu su financirana sredstvima Europske unije.

Projekt SumBooST2 započeo je 1.siječnja 2021. godine i traje do 31.prosinca 2021.godine.

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.