Input your search keywords and press Enter.

Akcija „Udomi drvo dan“ kojom Grad Dubrovnik podržava građansku inicijativu Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj održat će se u ponedjeljak, 21. listopada od 10 do 17 sati na četiri lokacije u Gradu:  na platou Lazareti, u parku u Gružu, u uvali Lapad – Sumratin i na igralištu kraj lokala Kiss u Mokošici.

Građani će moći preuzeti više od 150 sadnica za sadnju u vlastitim vrtovima, dok će se u suradnji s gradskom tvrtkom Vrtlar Dubrovnik d.o.o. i volonterima na devet lokacija koje su predložili građani Dubrovnika posaditi više od 50 sadnica. Grad Dubrovnik osigurao je 200 sadnica od kojih su neke vrijedne više od pet tisuća kuna.

Ozelenjavanje Dubrovnika realizira se u sklopu građanske inicijative pod sloganom „Zasadi drvo, ne budi panj“ kojom se potiče sadnja, pošumljavanje i podizanje razine svijesti o važnosti drveća za očuvanje okoliša, ali i za kvalitetu života.

Građani se pozivaju da u svojim vrtovima posade autohtone vrste stabala kao što su rogač, košćela, ljuta naranča, a na taracama mediteransko medonosno bilje poput lavande, ruzmarina, kadulje i tako doprinesu očuvanju gradskih pčela.

Najzeleniji vikend u godini održat će se od 25. do 27. listopada u Dubrovniku uz veliku podršku župana Nikole Dobroslavića i Dubrovačko-neretvanske županije, gradonačelnika Mata Frankovića i Grada Dubrovnika, biskupa Mate Uzinića i Dubrovačke biskupije, Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku, Nacionalnog parka Mljet, udruga DEŠA – Dubrovnik, Dubrovačke knjižnice, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Pema d.o.o., Eko taxija, Elite travel d.o.o., Dominatto Property Managementa, Sun Gardensa Resort, Lions Cluba Sv. Vlaho, Hedera Estate d.o.o., Urban &veggie restauranta, Grand Hotel Parka, Libertas TV-a, We DU Yoga Studio, Apropo Marketing i građana koji su donirali sadnice.

U akciju se uključilo i više od 50 osnovnih i srednjih škola te vrtićkih skupina s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Osim sadnje doniranih sadnica, u školama će se održati i edukacije o zaštiti okoliša, recikliranju, bioraznolikosti, itd..

Inicijativu se može podržati fotografiranjem sa sloganom „Zasadi drvo, ne budi panj“, a više informacija može se doznati na Facebook stranici Dubrovačko-neretvanska županija Dani kolektivne sadnje drveća.

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ!

 

 

 

Olja Ljubišić

Romana Tomić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)