Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik o stanju Ulice bana Josipa Jelačića: „Kontroliramo situaciju, a i kazneno smo prijavili investitora!“

Kako se ne bi iznosile nepotpune ili krive informacije vezane za Ulicu bana Josipa Jelačića, ukazat ćemo javnosti na događaje oko ovog problema koji je doveo do zatvaranja ulice u svibnju, iako ova gradska uprava nije zaprimila upit o rezultatima vještačenja od strane vijećnika Kristića.

Najprije, vještačenje je završeno već par dana nakon incidenta zbog kojeg je ulica i zatvorena za promet pješaka i vozila. Među ostalim, vještak Zvonimir Franić naveo je u nalazu kako je u glavnom projektu zaštite građevinske jame i pokosa pisalo da se „izričito zabranjuje produbljenje iskopa građevinske jame prije nego se izvede mlazni beton te red geotehničkih sidara kako bi se spriječilo urušavanje“. No, investitor se nije pridržavao ovih sigurnosnih pravila „što je rezultiralo podlokavanjem stijene erozijom i time stvorena opasnost za sigurnost ljudi, imovine i prometa“.

Stoga je Grad Dubrovnik Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnio kaznenu prijavu (zbog kaznenih djela iz čl. 215. st. 1 te 221 i 222. KZ) protiv tvrtke „Oštrice“.

Isto tako, Grad Dubrovnik angažirao je Građevinski fakultet da napravi reviziju projekta sanacije Ulice bana Josipa Jelačića s naglaskom na stabilnost i sigurnost ulice. Djelatnici Građevinskog fakulteta sljedeći tjedan izlaze na teren kako bi utvrdili činjenično stanje. Također, Grad Dubrovnik je putem Upravnog odjela za promet osigurao sredstva u rebalansu proračuna za projekt sanacije ceste. Dakako, po završetku radova i sanacije ulice Grad Dubrovnik će od investitora zatražiti i povrat uloženih sredstava.

Dakle, iz svega navedenog je jasno da ova gradska uprava itekako vodi računa kako o posljedicama incidenta u Ulici bana Josipa Jelačića, tako i o utvrđivanju krivnje za incident te oko sanacije ceste i normalizacije prometa u što je to moguće skorije vrijeme.

 

 

 

Grad Dubrovnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *