Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik na obilježavanju Dana grada Sarajeva

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i zamjenik pročelnice Upravnog odjela za kulturu i baštinu Tonći Daničić na poziv gradonačelnika Abdulaha Skake borave u Sarajevu, na obilježavanju Dana grada.

Predstavnici Dubrovnika prisustvovali su svečanom puštanju u rad Trebevićke žičare koja je više od 30 godina povezivala grad s olimpijskom planinom Trebević, sve do 1992. godine, kada je na početku ratne agresije razrušena. Trebevićka žičara bila je vlasništvo svih njenih građana i atrakcija turistima koji su posjećivali Sarajevo.

”Danas, ona nije samo infrastrukturni projekt, već simbol stradanja jednog glavnog grada, koji je doživio najdužu opsadu u povijesti ratovanja. Žičara je simbol uzdizanja i neuništivosti Sarajeva, te još jedan brend koji će Sarajevo učiniti važnom turističkom destinacijom”, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva.

U poslijepodnevnim satima gradonačelnik Skaka primio je dubrovačku delegaciju na sastanku na kojem je bilo riječi o nastavku suradnje, osobito na polju kulture, a zamjenica Tepšić ovom ga je prilikom pozvala na ovogodišnje Dubrovačke ljetne igre. Gradovi Dubrovnik i Sarajevo već dugi niz godina njeguju i razvijaju prijateljske odnose, a povelju o međusobnoj suradnji potpisali su 2007. godine.

Predstavnici Dubrovnika sudjelovali su i na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva te na kulturnim događanjima organiziranima ovim povodom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)