Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik donirao Vukovaru 85 tisuća kuna za uređenje dječjeg igrališta

Nastavljajući realizaciju brojnih projekata suradnje dvaju gradova prijatelja, Grad Dubrovnik donirao je 85.000 kuna gradu Vukovaru u svrhu uređenja dječjeg igrališta u Petrovaradinskoj ulici u legendarnom naselju Mitnica.

 

Posebnost ovog projekta je u ideji da proizvođač sprava namijenjenih za ovo igralište bude s područja istočne Slavonije, čime je ova donacija dobila i dimenziju poticaja gospodarskog oporavka tog područja.

Podsjetimo, u rujnu ove godine, tijekom službenog posjeta, gradu prijatelju, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić uručila je vrijednu donaciju u iznosu od 200 tisuća kuna za obnovu Vodotronja.

Tijekom ove godine Grad Dubrovnik je povećao i broj vukovarskih stipendista koje financira Grad Dubrovnik s pet na deset. Osim financijske pomoći Grad Dubrovnik razvija suradnju s gradom Vukovarom i kroz brojne druge aktivnosti.

Također, na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića pokrenuta je i akcija s dubrovačkim umjetnicima koji su donirali 44 slike za uređenje hostela “Dubrovnik” koji je otvoren u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Grad Dubrovnik donirao je i službeno vozilo za potrebe Memorijalnog centra.

Gradovi Dubrovnik i Vukovar potpisali su povelju o prijateljstvu još ratne 1993. Suradnja gradova prijatelja otpočela je za vrijeme Domovinskog rata, a intenzivirala se nakon mirne reintegracije i povratka Vukovaraca u svoj grad. Grad Dubrovnik vodi konstantnu skrb o svom gradu prijatelju na brojnim projektima, a to će činiti i u budućnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)