Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik ce za obnovu Vodotornja za pocetak izdvojiti 200 tisuca kuna

Gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima primio je danas vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu koji u Gradu boravi povodom Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika.

Uz zahvalu za dosadašnju uspješnu suradnju dvaju gradova prijatelja koja je protkana kroz sve segmente javnog djelovanja, od obrazovanja do suradnje braniteljskih udruga i razvojnih agencija DURA-e i VURA-e, gradonačelnik Penava iznio je i projekt obnove Vodotornja, simbola obrane Vukovara, a gradonačelnik Vlahušić prihvatio i rekao kako će Grad Dubrovnik rebalansom proračuna osigurati 200.000 kuna te pozvati sve svoje građane, tvrtke i ustanove da se pridruže.

Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva obnovom će se učiniti dostupnim posjetiteljima, a uredit će se na način da se ne zadire u arhitektonski izgled objekta, rekao je gradonačelnik Penava. Cijela obnova bi trebala stajati oko 20 milijuna kuna. Zato će Grad Vukovar pozvati sve hrvatske gradove, županije, tvrtke, kao i Predsjednicu i Vladu RH da se uključe u obnovu, a uz velike humanitarne koncerte koji će se održavati u sklopu ovog projekta, gradonačelnik Vlahušić rekao je kako će i u Dubrovniku organizirati humanitarni koncert za obnovu Vodotornja.

Gradonačelnik Penava se zahvalio na spremnosti Grada Dubrovnika, a gradonačelnik Vlahušić dodao je kako nikad nije previše pomagati te kako ga veseli živa suradnja dvaju gradova – heroja Domovinskog rata.

Gradovi Dubrovnik i Vukovar potpisali su povelju o prijateljstvu još ratne 1993. Suradnja gradova prijatelja otpočela je za vrijeme Domovinskog rata, a intenzivirala se nakon mirne reintegracije i povratka Vukovaraca u svoj grad. Grad Dubrovnik vodi konstantnu skrb o svom gradu prijatelju na brojnim projektima. Prilikom nedavnog posjeta, gradonačelnik Vlahušić uručio je ključeve službenog vozila, kojeg je za potrebe Memorijalnog centra donirao Grad Dubrovnik. Vrijednost donacije iznosi 200 tisuća kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)