Input your search keywords and press Enter.

Grad Dubrovnik: Bez rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i građevinske dozvole nema radova

Gradonačelnik Grada Dubrovnika primio je u nedjelju navečer elektronskom poštom dopis predsjednika Mjesnog odbora Mravinjac Pera Milkovića kojim je za ponedjeljak 25. travnja izražena prijetnja blokade radova tvrtke Vodovod Dubrovnik na vodoopskrbnom sustavu Mravinjac i Riđica.

Miljković ističe da su stanovnici obaju naselja „jedinstveno i složno, izrazili nezadovoljstvo informacijom da će se nastaviti radovi na vodovodnoj mreži bez proširenja puta“.

U odgovoru predsjedniku MO-a gradonačelnik je podsjetio da se, a nakon što je je lokalni HDZ od Zagrebačke ulice napravio presedan,  na nijednoj cesti ne mogu izvoditi ozbiljnije intervencije bez potpunog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i ishođenja građevinske dozvole, ukoliko ti radovi ne spadaju u program redovitog održavanja.

U proširenje ceste Kliševo-Mrčevo Grad Dubrovnik je iz proračuna do sada uložio 1,8 milijuna kuna, a izvršeni su grubi zemljani radovi. Završetak tih radova sada je također onemogućen.

Projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava Gornja sela Orašca prema ugovoru o sufinanciranju s Hrvatskim vodama ukupno je vrijedan 19,8 milijuna kuna. U mjesnu mrežu u naseljima Gromača, Ljubač, Kliševo, Mrčevo, Mravinjac, Riđica Vodovod Dubrovnik je prethodno uložio 6 milijuna kuna vlastitih sredstava. Podsjetimo, prvi mlaz vode u Gornjim selima simbolično je pušten iz hidranta na Gromači u srpnju 2015., a uslijedilo je priključenje na sustav korisnika u Kliševu, Ljupču i Gromači, te radovi na drugoj fazi koja uključuje sela Mrčevo, Mravinjac i Riđica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)