Input your search keywords and press Enter.

U četvrtak 19. ožujka 2015, u restoranima i veleposlanstvima na pet kontinenata ponudit će se više od 1 000 večera « na francuski način » kako bi se odala počast francuskoj gastronomiji, živoj, otvorenoj i inovativnoj kuhinji i brojnim vrijednostima koje ona utjelovljuje.

U Hrvatskoj će tri restorana sudjelovati u ovom događanju : Zinfandel’s Restaurant, šef kuhinje : Ana Grgic, Hotel Esplanade, Zagreb ; restaurant Stara Loza, šef kuhinje : Mato Bebek, Dubrovnik ; restaurant Academia, šef kuhinje : Tomislav Kozic, Marija Bistrica.

Ova tri vrhunska šefa pripremila su posebno za ovu prigodu jelovnik « na francuski način », uz tipični francuski aperitiv, hladno i toplo predjelo, ribu li rakove, crveno meso ili meso peradi, jednu ili više vrsta francuskih sireva, čokoladni desert, francuska vina i francuski digestiv. Jelovnik im istodobno omogućuje i da pokažu svoju vlastitu kulinarsku tradiciju i gastronomsku kulturu.

Detaljne informacije o osmišljenim menijima kao i o projektu Goût de/Good France kojeg je pokrenulo francusko Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodnog razvoja na inicijativu g. Alain Ducassea možete pročitati na web stranici francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj http://www.ambafrance-hr.org/Gout-de-Good-France-19-ozujka-i

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj
Ured za tisak