Input your search keywords and press Enter.

Gospođa Jadranka Šimunović volonterka i humanitarka već 40 godina !

Protekli tjedan naša voditeljica gospođa Jadranka Šimunović obilježila je punih 40 godina volontiranja u raznim ekološkim i humanitarnim udrugama.

Volontirati je započela u Metkoviću kao mlada aktivistica Crvenog križa a onda dolaskom na studije u Dubrovnik volontira kao turist. vodič za naše iseljenike u Matici iseljenika Hrvatske – Dubrovnik i u „Dubu“ Društvu prijatelja prirode Dub najstarijoj ekološkoj udruzi u Dubrovniku, gdje je bila tajnica 12 godina.

Utemeljila je tijekom proteklih 40 godina nekoliko nevladinih neoprofitnih i nepolitičnih ekoloških udruga za djecu, mlade i odrasle i to: Omblu (1996), Klub prijatelja Lokruma (1998), Eko Omblići (1999), Eko centar Zeleno Sunce, Mokošica (2007).
2000 godine otvorila je prvi Zeleni telefon Eko Fon u našem Gradu i DNŽ zatim u naselju Nova Mokošica osmislila: Eko park Omblu, Chalistenic park i Mediterenaski vrt. Velik želja joj je urediti još jedan park u Mokošici (sadašnja zapuštena „Šumica“) te uz pomoć Grada i DNŽ otvoriti Multimedijalni centar za djecu i mlade Mokošice pod nazivom „Zelena Ombla˝.

Osim ekološkim radom gđa Jadranka Šimunović se bavi humanitarnim i dobrotvornim radom. 2014 je bila izabrana među prvim humanitarkama Dalmacije.
Gospođa Jadranka Šimunović je dobitnica brojnih nagrada i priznanja. Nagrade i priznanja je dobila 1995, 2000, 2005, 2008, 2010 i 2015 a dva puta je nominirana za Eko-Oscara RH.
Najveća radost joj je volonterski rad s djecom i mladima Mokošice okupljenih u udruzi Eko-Omblići i Zeleno Sunce koji su također dobitnici brojnih nagrada, priznanja i pohvala!

Našoj dragoj voditeljici gđi Jadranki Šimunović, želimo još mnogo radosti i zadovoljstva u njezinom iskrenom volonterskom ekološkom, dobrotvornom i humanitarnom radu posebno s nama mladima okupljenih u udrugama Eko centar Zeleno Sunce Eko-Omblićima.

Njezini mladi suradnici: Mihaela, Vanja, Amela, Josipa, Petar, Tomislav, AnaMarija, Ana, Lea, Dino, Kristijan, Ante, Marija, Marko, Karla, Ivan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *