Input your search keywords and press Enter.

Gornjim selima voda u lipnju, do završetka svih radova Grad financira cisterne s vodom

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se u srijedu s generalnim direktorom tvrtke Cestar d.o.o. Jozom Rakom, te predstavnicima Vodovoda Dubrovnik d.o.o.; predsjednikom Uprave Valentinom Dujmovićem, članom Uprave Perom Miškovićem i tehničkim direktorom Ljubomirom Medakovićem.

Tema sastanka bila je dinamika izvođenja radova na vodoopskrbnom sustavu Gornja sela Orašca i nastavak projekta Jadran.

Predstavnici Vodovoda i ugovornog izvođača radova tvrtke Cestar izvijestili su gradonačelnika da će prva faza radova koja obuhvaća vodoopskrbu sela Kliševo, Gromača i Ljubač biti završena najkasnije do kraja lipnja, dok će se za sela Riđica, Mravinjac i Mrčevo izraditi dinamika izvođenja radova kako bi se projekt finalizirao do kraja 2015.

Sve do završetka radova, prema odluci gradonačelnika Vlahušića, Grad Dubrovnik će u potpunosti financirati cisterne s vodom svim domaćinstvima na ovom području, a prema prosječnoj potrošnji na bazi posljednje tri godine.

Podsjetimo, u izgradnju mjesne mreže Vodovod Dubrovnik je prethodno uložio 6 milijuna kuna vlastitih sredstva, dok je projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava prema ugovoru o sufinanciranu s Hrvatskim vodama ukupno vrijedan 19,8 milijuna kuna. Do sada je već utrošeno 11 milijuna kuna.

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik