Input your search keywords and press Enter.

Godišnja skupština udruge Slatki život

07. listopada 2017. godine u jutarnjim satima u Restoranu Mimoza održana je redovna izvještajna Skupština udruge Slatki život, obilježena trinaaesta godina postojanja, a ujedno je to bila i proslava Dana neovisnosti naše Domovine i obilježavanje Dječjeg tjedna.

U radnom dijelu usvojili su izvješća za prethodno razdoblje i plan rada za naredno razdoblje. Prezentacijom slika prisjetili su se svih lijepih i radosnih zajedničkih trenutaka provedenih u prethodnih 13 godina. Nakon ugodno provedenog vremena, u restoranu je nastavljena proslava rođendana. Proslava i program su trajali do kasnih popodnevnih sati. Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Ponosni su na ovo proteklo trinaestogodišnje razdoblje u kojem su uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik.

Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je na podršku i informiranje djece i roditelja, a ukupno broje 124 člana. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti. Onima koji se moraju suočitis tom dijagnozom – djeca poručuju: Da nije kraj svijeta, da ima puno gorih stvari, brzo se privikneš i nije uopće teško s tim živjeti;. Uz terapiju inzulinom, pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost – život, bez obzira na dijabetes može biti sladak. Zahvaljuju svima koji su pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vemenu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)