Input your search keywords and press Enter.

Godišnja skupština MedCities-a u Dubrovniku

Grad Dubrovnik je 10. i 11. studenog domaćin Generalnoj skupštini udruženja MedCities, mreže mediteranskih gradova.


Dvodnevni događaj organiziran je u suradnji s Hrvatskom udrugom povijesnih gradova (HUPG), a u Dubrovniku će okupiti gradonačelnike, njihove zamjenike i druge predstavnike gradova članova, među kojima su Barcelona, Tanger, Tunis, Tripoli i Malaga kao i političke predstavnike gradova iz okruženja poput Kotora, Mostara i Sarajeva, te međunarodne stručnjake za urbanistički razvoj i predstavnike međunarodnih institucija.

“Povijesni gradovi: baština, inovacije i društvena kohezija” naziv je međunarodnog seminara, koji će održati 10. studenog u hotelu Royal Princess. Drugi dan, 11. studenog, rezerviran je za Generalnu skupštinu udruženja u čijem radu će sudjelovati gradonačelnici i drugi izabrani dužnosnici mediteranskih gradova, a raspravljat će se o Izvješću o radu iz 2015., te o Prijedlogu akcijskog plana za 2016. godinu. Tijekom održavanja Generalne skupštine bit će govora i o pripremama za obilježavanje 25. godišnjice osnutka ove mreže.

MedCities je mreža mediteranskih obalnih gradova osnovana u Barceloni 1991. godine, koja trenutno okuplja 36 gradova iz 10 različitih država. Njeni ciljevi su: jačanje svijesti o međuovisnosti i zajedničkoj odgovornosti u vezi politike urbanog očuvanja okoliša u mediteranskom bazenu, jačanje uloge lokalne vlasti u provedbi lokalnih politika održivog razvoja, razvijanje svijesti građana o održivom razvoju te postavljanje izravne politike suradnje u cilju provedbe partnerstva između obalnih gradova Sredozemlja.

Gradonačelnik Andro Vlahušić član je Upravnog odbora MedCities-a od 2013. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)