Input your search keywords and press Enter.

Glomazni otpad i dalje se nepropisno dolaže po Mokošici

Eko – Centar – Zeleno Sunce poslao je slijedeće pismo na adresu Direktorice Čistoće, gđe Nataše Gabričević, te na adresu Upravnog odjela za komunalne poslove Grada, Pročlniku Marku Miljaniću:

Otvoreni eko-apel !!!

Ne želimo da Dubrovnik doživi uskoro Napuljski scenarij!!

Do kada nepropisno odlaganje glomaznog otpada u Mokošici u Našem domu (Ulica od Izvora visavi Kozmo -drogerije) i Novom naselju Mokošica Ulica između dolaca visavi velikog rogača? Zašto se konačno ne postave nadzorne kamere na ovim svim „kritičnim odlagalištima“, te uspostavi bolje i učinkovitije komunalno redarstvo?
___________________________________________________________________________________

Jučer popodne, srijeda, 30.ožujka 2016. (iza 18 sati) smo bili ponovo svjedoci nepropisnog odlaganja glomaznog otpada (šuta i starog namještaja). Došao je bijeli kombi na kojemu piše Nosačke usluge i sve lijepo iskrcao na pod u Našem domu… (imamo snimke), u ulici Od izvora… visavi Kozmo-drogerije u Mokošici. Sramota što se čini u jednom kulturnom Gradu… Dok smo bili u našoj već 12. Eko patroli ove godine, prišla nam je jedna naša sugrađanka i rekla kako je ona vidjela samo pola sata prije bordo kombi koji je tu iskrcavao šut u vrećama. Kako živi u blizini rekla im je (bila je preko puta ceste na nogostupu) kako možete tako bacati i iskrcavati smeće kada nema posebnog kontejnera za glomazno otpad, ne smijete to činiti – oni su se derali na nju i bacili oveći kamen na nju – kaže ‘Izmakla sam se srećom… mogla sam stradati!’.

Slični slučajevi se događaju i u Ulici Između dolaca visavi velikog rogača u naselju N. Mokošica… Evo za Uskrs su tamo bile po po podu hrpe smeća, tako da se zelenim otocima nije moglo prići, a onaj kontejner od robe je bio pun, a za odložiti stari papir nema kontjenera već danima!

Molimo Vas da zajedno sa Komunalnim službama Grada povedete veću brigu i o zelenim otocima i deponiranju glomaznog otpada i šuta po Gradu, Elafitima, Dub. Primorju i Mokošici te postavite konačno nadzorne kamere na „kritična odlagališta˝ kao kod nas Naš dom i Između dolaca u naselju N.Mokošica .
Ujedno se pitamo što je sa reciklažnim dvorištima (trebala bi po broju stanovnika biti dva i još par mobilnih reciklažnih dvorišta) koja su u Gradu i okolici trebala biti izgrađena još prije nekoliko godina a gotova do 2015.? Bili smo nedavno na Grabovici i vidimo da su bazeni već prepuni smeća, stoga smo tražili nedavno od Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH da se ista što hitnije sanira i zatvori jer je prijetnja totalnom zagađenju rijeke Omble budući se nalazi u njezinoj drugoj vodocrpilišnoj zoni što je nepostivo po EU direktivama.

Zašto se konačno ne postave nadzorne kamere na ovim odlagalištima, te uspostavi bolje i učinkovitije komunalno redarstvo? Ugledajmo se u Švedsku koja ima gotovo NULA OTPADA (99,00 %)!

http://svejed.com/2014/09/svedska-reciklira-99-svog-smeca-i-jos-im-ga-nije-dosta/

Ne želimo da Dubrovnik doživi uskoro Napuljski scenarij!

Predsjednica:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *