Input your search keywords and press Enter.

GLOBE smotra

Ekonomska i trgovačka škola je domaćin međužupanijske GLOBE smotre koja će se održavati u dvorani Studentskog centra, u ponedjeljak 3. travnja.

Za otvaranje smotre osmislili su prigodni program otvaranja koji počinje u 10,00 sati.

Iz škole javljaju:

Međužupanijska smotra okuplja 11 timova učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škole s područja naših južnih županija od Zadra do Dubrovnika, ukupno oko 50 sudionika.

Pored naše škole, u našoj županiji u GLOBE mrežu hrvatskih škola uključene su Srednja škola iz Vela Luke i Gimnazija Dubrovnik. Naša škola je u ovaj program uključena od 2016. godine i prva smo škola u našem gradu koja je krenula s izvođenjem ovog programa.

GLOBE je skraćenica od engleskog naziva The Global Learning and Obesevations to Benefit the Enviroment što bi mogli prevesti kao Globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša. U našim školama ovaj se program provodi kao izvannastavna aktivnost.

Program predviđa redovita i kontinuirana opažanja i mjerenja podataka u neposrednom okolišu (atmosfera, voda, tlo i pokrov). Prikupljeni podaci unose se u zajedničku bazu podataka.

Pored toga, učenici rade razna istraživanja pa su tako naši učenici radili istraživanje utjecaja oborinskih voda na kvalitetu mora u Uvali Lapad i utjecaj kruzera na kvalitetu mora u zaljevu Gruž.

 

Prihvatili smo domaćinstvo ove smotre jer smo željeli pokazati i osvijestiti povezanost GLOBE programa s područjem ekonomije, a naročito dijela koji se odnosi na održivi razvoj. Osim primjene postojećih znanja i razvoja dodatnih znanja i vještina u području prirodnih znanosti, krajnji cilj GLOBE programa je pozitivna promjena ponašanja pojedinca i mladih u odnosu prema okolišu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.