Input your search keywords and press Enter.

Glitch / Databend predavanje i radionica u prostorima Udruge mladih Orlando

U nedjelju, 13. rujna s početkom u 15:00h održat će se Glitch / Databend predavanje i radionica u prostorima Udruge mladih Orlando.
Ovaj projekt predstavlja umjetnička organizacija Format C s partnerima: Udrugom za integraciju različitosti „Metakoncept“ i Udrugom mladih Orlando, a sve uz suorganizaciju Saveza udruga Klubtura.
Riječ je o nizu od triju javnih predavanja popraćenih besplatnim radionicama te izložbom o tehnikama i primjenama databendinga*, na polju susreta vizualne i računalne kulture. Čitajući i pišući digitalnu umjetnost, prezentirati će se postupci izmjena, reinterpretacije te unošenja konstruktivnih grešaka u digitalne datoteke, čime se kreiraju djela s novim estetskim svojstvima i produbljuje razumijevanje suvremenih digitalnih medija.
Događanja se odvijaju u tri cjeline:
[I_slikovne datoteke] u Dubrovniku  13. rujna
[II_video] u Zagrebu u prostoru Hacklab01 početkom listopada, te
[III_expo] u Osijeku u prostorima umjetničke organizacije Format C, tokom mjeseca studenog.
Putem javnog predavanja o databendingu zainteresiranoj javnosti otvoriti / približiti će se nove perspektive čitanja i pisanja suvremene interdisciplinarne kulture. Pojasnit će se i ilustrirati primjeri različitih tehnika koje se koriste pri databendanju („nepravilno editiranje“, „reinterpretacija“, „namjerne greške“), te softveri koji se pri tome koriste. Na popratnoj radionici, s tematikom reinterpretacije slikovnih datoteka, sudionici će, uz uvid u tehnike predstavljene na prethodnom predavanju, imati priliku uz vodstvo učiti eksperimentiranjem, te praktično upotrijebiti, iskušati i razumjeti međusobni odnos digitalnog kôda (npr. HEX formata) i digitalne slike.
Prijave za sudjelovanje na radionici dostupne su na mail adresi: glitchdatabend@gmail.com
Također, više informacija o događaju potražite na web stranici: glitch-databend.tumblr.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *