Input your search keywords and press Enter.

Eko – Centar – Zeleno Sunce upućuje Otvoreni apel Inspekcijskim službama za zaštitu prirode RH, Zagreb i Javnoj ustanovi za zaštićene prirodne vrijednosti DNŽ.

1. Inspekcijske službe za zaštitu prirode i okoliša RH, Zagreb
2. Javna ustanova za zaštićene prirodne vrijednoti DNŽ

Tko je jučer oko 18 h dozvolio Tehno–party na Rezervatu Lokrumu u caffe baru kod Mrtvog mora u popodnevnim satima kada i gosti i prijatelji Lokruma traže mir i duhovnu okrijepu? Do kada izlovljavanje morskih ježeva posebno kraljica ježa u akvatoriju Lokruma?

…. Gjnjevno su nam se na Lokrumu usmeno zatim preko našg Zelenog telefona i Fb stranice Club prijatelja Lokruma obratili kako naši sugrađani, tako i turisti koji dolaze na Lokrum uživati u pjevu cvrčaka, kosovića, šumu mora i šumora vjetra u krošnjama lokrumske bujne mediteranske vegatacije.
„Bilo je nemoguće i malo se odmoriti na Lokrumu jučer popodne jer tehno muzika (sa dva velika stadionska zvučnika) koju je poštao DJ čula se nadaleko na Lokrumu od Portoča preko maslinjaka do Dumanskih banja,“ žale nam se posjetitelji Lokruma. Tko je ovo dozvolio – pitaju se?“
Dijelimo ogorčenost zhaljubljenika Lokruma i sami smo to jučer doživjeli…. stoga i upućujemo ovaj glasni otvoreni apel svim odgovornim institucijama da se ovako nešto slično na Lokrumu više ne ponovi. Lokrum je zaštićeni Rezervat, oaza mira i duhovne okrjepe i takav treba i biti, osim toga je pod strogom zaštitom Unesca!
Uz probleme tehno muzike naglasili bismo problem sve češćeg izlovljavanja u akvatoriju Lokruma od strane gliseraša kraljica ježa koje su zaštićene. Žalosno je da po izlovljavanju ježa isti žive jedu na stijenama Lokruma ispred kupača bacajući ljušture u more!
Molimo Vas najhitnije zaustavite ova najnovija zagađanja decibelima Rezervata Lokruma te izlovljavanje zaštićenih morskih ježeva na području našeg Jadrana!

„Samo fantazija vješta pisca pred Grad kakav je ovaj postavila bi otok kakav je Lokrum!“ (Akademik Luko Paljetak)

Predsjednica Cluba prijatelja Lokruma:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)