Input your search keywords and press Enter.

Gitarist Maroje Brčić nastupa u Dvoru

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, u četvrtak 7. rujna dubrovački gitarist Maroje Brčić održat će recital u atriju Kneževa dvora s početkom u 21
sat.

Maroje Brčić je na koncertnim podijima prisutan više od 25 godina i to kao solist, kao član raznih komornih tijela te kao solist uz orkestar (Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Dubrovački simfonijski orkestar, Zagrebački solisti, Mostarski komorni orkestar, Sarajevska filharmonija, Orkestar Makedonske nacionalne opere te moskovski Gnjesinski virtuozi). Osimu domovini, nastupio je u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Potaknuo je brojne autore da pišu za gitaru, pa su tako svoja djela za jednu ili više gitara, za gitaru i flautu te tri gitare i glas napisali ugledni skladatelji: Željko Brkanović, Nikša Njirić, Ivo Josipović, Berislav Šipuš, PhilipBracanin, Anđelko Klobučar i Zoran Juranić.Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, Diplome Milka Trnina (s Dubrovačkim gitarskim trijom), za koncert sa Zoranom Dukićem na Dubrovačkim ljetnim igrama nagrađenje uglednom nagradom Orlando 2009. godine, ali i ove godine za Koncert kvarteta zajedno sa Zoranom Dukićem, Petritom Çekuom i Tvrtkom Sarićem. Program koncerta 7. rujna je sljedeći: Hans Haug: Alba Napoléon Coste: Les Bords du Rhin, op. 18Les Soirées ;Auteuil, op. 23 Johann Kaspar Mertz: Iz ciklusa Bardenklänge Goran Listeš: Fantasia op. 7 Joaquín Rodrigo: Junto al Generalife Pequeña sevillana.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314. Povlaštene cijene ulaznica dostupne su i za ovaj koncert isključivo na blagajni orkestra.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)