Input your search keywords and press Enter.

Školska judo ekipa Osnovne škole Marina Getaldića ostvarila je sjajan rezultat, postavši viceprvaci Hrvatske na 2. školskom judo prvenstvu koje je ovog ponedjeljka održano u Kaštel Sućurcu.
Nakon održanih županijskih natjecanja na kojima je nastupilo više od 80 hrvatskih škola, u Kaštelima je održana završnica na kojoj su se borili pobjednici školskih natjecanja iz devet županija. Rezultat je to projekta „Judo u školama“, projekta koji je prihvaćen u preko 110 škola i preko 2000 djece uz podršku HJS-a, IJF-a i MZOIS-a.
Završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava RH u judu za učenike i učenice osnovnih škola održana je u novoj sportskoj dvorani „Sokolana“ u Kaštel Sućurcu, a uspjeh Školskog športskog društva „Domagoj“ OŠ Marina Getaldića izborili su mladi judaši – svi članovi JK Ura Nage koje treninge i održava u ovoj školi pa je to ujedno i rezultat odlične suradnje Škole i Kluba.
Do pehara su svojim rezultatima, sjajnim borbama i uzornim ponašanjem došli natjecatelji: Fran Kužnin, Andro Režić, Ivan Lale, Mihael Vidoš, Maro Ristić, Mateo Pleša, Kristian Konjevod, Leon Konjevod, Ivo Matić i Stijepo Kristović, pod vodstvom njihovog trenera i učitelja matematike Marka Giljače.
U konačnom poretku pobjednicu u muškoj konkurenciji su bili OŠ Pujanke (62 boda), slijedi dubrovačka OŠ Marina Getaldića (60 bodova) i treći su judaši iz samoborske OŠ Bogumil Toni (51 bod), dok su u ženskoj konkurenciji pobjednice judašice OŠ Bogumil Toni (62 boda), slijede OŠ Pujanke (44 boda) i OŠ Župa Dubrovačka (31 bod).

Marko Giljača
trener