Input your search keywords and press Enter.

Generalna skupština udruženja European Cities Marketing

U Dubrovniku se od 31. svibnja do 3.lipnja 2017., u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i European Cities Marketinga (ECM), te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, održava prestižna međunarodna konferencija i generalna skupština udruženja European Cities Marketing, na kojoj sudjeluje oko 200 sudionika. Ova asocijacija okuplja predstavnike europskih turističkih i kongresnih ureda, te marketinških organizacija iz više od 110 gradova Europe. Dubrovnik, odnosno TZ grada Dubrovnika, aktivni je član ove prestižne udruge koja je za lokaciju svojeg godišnjeg okupljanja odabrala upravo naš grad.
ECM je neprofitabilna organizacija koja okuplja oko stotinjak turističkih organizacija iz cijele Europe, a u svrhu razmjene ideja, edukacije i poticanja kompetentnosti.
Tijekom četiri dana trajanja ovogodišnje konferencije u  Dubrovniku,  koja će obrađivati temu „Disturbance in urban travel“  dvjestotinjak sudionika će imati priliku sudjelovati u radu više radnih grupa i stručnih savjeta, slušati predavanja poznatih svjetskih stručnjaka, većinom sveučilišnih profesora o aktualnim temama i trendovima u svijetu. Tek sad smo – stoji u uvodnom dijelu programa konferencije – počeli razumijevati urbana putovanja i turizam kao globalno tržište pod stalnim smetnjama, a kao DMO (destinacijske marketing organizacije) balansiramo između mreže povezanih gradova sa stalnim povećanim brojem posjetitelja koji žele postati „lokalci“ …  „The new normal“ – novo normalno u urbanom turizmu je poput zemlje čudesa prepune mogućnosti, te predstavlja izazov za DMO-ve i njihov angažman.
S tim u vezi konferencija će obrađivati teme poput novih marketinških strategija, prihvaćanju novih trendova, zatim i o održivom turizmu, te što je sve potrebno za kvalitetnu halal destinaciju, kao i o ekonomskoj situaciji i terorizmu u svijetu.
Osim radnog dijela za sudionike je osmišljen i bogati društveni program koji uključuje druženje i plovidbu brodom Karaka, Gala večeru u Revelinu, vinokušnju, razglede grada, izlet na Lokrum , kako bi naši kolege i gosti bolje upoznali UNESCO-v Dubrovnik. Sudionike godišnje konferencije ECM Dubrovnik 2017. će na gala večeri u tvrđavi Revelin, u četvrtak uvečer, pozdraviti državni tajnik za turizam Frano Matušić, izaslanik ministra turizma RH Garija Cappellija.

Sandra Milovčević
Koordinatorica Odjela za komunikacije
TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *