Input your search keywords and press Enter.

Franković na sastanku s mještanima Rijeke dubrovačke

Mato Franković, saborski zastupnik, održao je jučer sastanak s mještanima Rijeke dubrovačke koji su na kućne adrese dobili rješenja o izvlaštenju i pravu služnosti koje je pokrenuo Vodovod Dubrovnik, a koja se odnose na projekt izgradnje kanalizacijske mreže.

Na sastanku je istaknuto kako mještani podržavaju izgradnju kanalizacijske mreže, ali ne i način na koji se projekt želi realizirati. Naime, pojedini dijelovi kanalizacijske mreže po sadašnjem nacrtu prelaze preko izgrađenih objekata, a izvlašteni su i stanovnici koji su se, uz suglanost Vodovoda, već spojili na kanalizacijsku mrežu.

Iz svega ovog je jasno kako HNS-ova uprava Vodovoda, bez koordinacije na terenu, nasilno provodi izvlaštenja i na taj način projekt izgradnje kanalizacijske mreže čini neodrživim. Također, na sastanku je istaknuto kako u posljednjih osam godina na području Rijeke dubrovačke ništa nije napravljeno. Dok Grad ističe kako je najbogatiji, njegovi stanovnici, njih više od 10 tisuća, svakodnevno se suočavaju s elementarnim problemima. Mišljenja su da u 21. stoljeću struja, voda, oborinska odvodnja i kanalizacija je nešto što se podrazumijeva.

Maćehinski odnos Grada prema Rijeci dubrovačkoj i njenim stanovnicima je neprihvatljiv.

Mato Franković, saborski zastupnik, istaknuo je kako će poslati otvoreno pismo povjerenici Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik u kojem će zatražiti zaustavljanje procesa izvlaštenja stanovnika Rijeke dubrovačke te reviziju projekta. Zatražit će i promjenu trase, kako bi se izbjegla dvorišta i građevinski objekti preko kojih sada ide planirana trasa kanalizacijske mreže.

“Lijepo je da se u našem Gradu snimaju filmovi, ali zapitajmo se koliko smo uspješni, sve dok se naši građani guše u fekalijama i dok piju onečišćenu vodu. Moglo se i moralo više s tri miljarde proračunskih sredstava u proteklih 8 godina”- zaključio je Franković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *