Input your search keywords and press Enter.

Fotoklub organizira novu izložbu

Izložba “Fotoklub Marin Getaldić – 70 godina” povodom sedamdesete obljetnice djelovanja dubrovačkog fotokluba otvorit će se u petak 24.11 u 20h u Palači Sponza. Na izložbi će biti prikazane fotografije 53 autorica i autora, uglavnom aktivnih članova kluba ali i nekih koji su obilježili djelovanje kluba kroz protekla desetljeća.

Nakon Drugog svjetskog rata, 1947. godine, u sklopu tadašnje Narodne tehnike Hrvatske, danas poznate kao Hrvatska zajednica tehničke kulture osnovan je Fotoklub Marin Getaldić. U početku skromne opreme i broja članova brzo je izrastao u respektabilan klub na prostorima bivše države, kako po broju članova tako i po uspjesima koji su ti članovi postizali na fotografskim salonima. U klubu su u tom periodu djelovali brojni fotografi koji su ostavili trag u hrvatskoj fotografiji i šire kao što su Željko Šoletić, Mišo Ševelj, Željko Tutnjević, Najka Mirković, Ljubo Gamulin, Pavo Urban i mnogi drugi. Nakon Domovinskog rata, a zbog gubitka prostora za rad, klub životari samo na papiru do 2009. godine kada skupina, u međuvremenu stasalih fotografa, na čelu s Eugenom Miljanom ponovno započinje s aktivnostima.

Ove godine, obilježavajući 70 godina od osnutka Fotokluba Marin Getaldić, klub zaokružuje desetljeće aktivnosti, brojnih domaćih i međunarodnih izložbi, predavanja, radionica, druženja i foto izleta s posebnim naglaskom na rad s dubrovačkim osnovnoškolcima i srednjoškolcima kao zalogom za budućnost i garancijom dugovječnosti fotoamaterizma u Dubrovniku.

Osim sedamdesete obljetnice Fotokluba Marin Getaldić ove godine se obilježava i devedeset godina fotoamaterstva u Dubrovniku od davne 1927. kad je u našem gradu osnovana fotosekcija pri hrvatskoj sokolskoj organizaciji.

Fotoklub Marin Getaldić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *