Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Župski Romeo i Julija

U subotu je premijerno izvedena prva župska predstava “Župski Romeo i Julija” za koju tekst, scenografiju i režiju potpisuje prof. Fani Perun, župka s trogirskom adresom.

Ona je svaki vikend od rujna putovala iz Trogira kako bi s amaterskom glumačkom družinom “Sve za Župu” postavila ovu ljubavnu komediju pisanu na tragu Shakespearovih Romea i Julije. Radnja nas vraća u Župu otkprilike prije 100 godišta tako da se koristu riječi na žalost već pomalo zaboravljenje u današnjem govoru.

Glumačku družinu čini 20-ak članova od najmlađe dvogodišnje članice, male Cvijete(Lorita Moretić) do najstarije tetke Vice (Katica Miloslavić). Uz predstavu u programu su sudjelovali Kud Marko Marojica koji je na početku zabalo Župske bale Čičak i Poskočicu, zatim je na flauti nastupila mlada talentirana župčica Nevija Miloslavić s pjesmom Kad prođem Mline, a recitaciju Moja Župa koju je također napisala Fani Perun, izvela je Nike Caput župka, udana u Konavle.
Nakon dvije izvedbe u subotu i nakon što se pronio dobar glas, u nedjelju je nastao pravi metež na Bravinjcu, tražilo se mjesto više. Tako da su naši vrijedni glumci izveli svoju predstavu čak tri puta za redom. To bi bilo teško i pravim profesionalcima tako da su na taj način zaista pokazali svoju ljubav prema načinjenom.
Zbog velikog interesa predstava će se izvesti i 27. prosinca a točnu uru javit ćemo naknadno. 
Adio vam iz Župe, AGD “Sve za Župu”

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *