Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Predstavljanje bledske kuhinje u Sponzi

Nastavilo se prijateljstvo Bleda i Dubrovnika

Predstavljanje tradicionalne Bledske kuhinje u sklopu Good Food Festivala 2015. održalo se s početkom u 11 sati u palači Sponza. Domaći i gosti uživali su u kranjskim kobasicama, okrijepili se čašicom borovničeka i osladili čuvenim bledskim kremšnitama, a sve to uz tipične napjeve i plesove slovenske regije Gorenjska. 

Ovaj događaj bio je posvećen nedavno preminulom članu Turističkog vijeća TZ Dubrovnik, bardu dubrovačkog ugostiteljstva, počasnom građanina grada Bleda, čovjeku koji je veliki dio života i djelovanja posvetio razvijanju prijateljstva i suradnje između dvaju turističkih bisera – slovenskog Bleda i našeg Grada, gosparu Ivu Rudenjaku. Prigodnom rječju okupljenima su se obratili direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić i gradonačelnik Bleda, Janez Fajfar.

Na prezentaciji Bleda sudjelovala je i aktualna miss Slovenije 2015. Mateja Kociper, koja će u prosincu sudjelovati i na izboru za Miss svijeta u Kini. Uz TZ grada Dubrovnika, suorganizatori ovog događaja bili su Općina Bled, TZ Bled te Zavod za kulturu Bled. Ovaj događaj u sklopu posljednjeg dana Good Food Festivala 2015. nastavio je dugododišnje prijateljstvo Bleda i Dubrovnika, sijući tako i sjeme daljne suradnje i zajedništva.

Odjel za komunikacije TZGD

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *