Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Počeli osmi po redu Mirisi Božića u Konavlima

Počeli su osmi po redu Mirisi Božića, tradicionalna manifestacija ruralnog turizma Konavala, Cavtatskom vremeplovnom kolendom i Božićnim koncertom Faroskih kantadura.

Brojne posjetitelje u kolendu svojim gradom povela je Cavtislava, uz pjesmu i tratameant. U povorci su kolendare dočekivale i prigodno pozdravljale cavtatske povijesne ličnosti,  kao što su  Tino Pattiera, Baltazar Bogišić, Marija Konavoka, Vlaho Bukovac, Jelka Miš i Niko Kušelj. Također, kolendu su svojom izvedbom popratili klape Cavtajke i Ragusavecchia. Na ovaj način, posjetiteljima je na jedinstven način predstavljena bogata cavtatska povijest i značaj.

Nakon kolende cavtatskom rivom Faroski kantaduri iz Staroga Grada na otoku Hvaru predstavili su se  svojim prepoznatljivim glagoljaškim pjevanjem, uz izvođenje hvarskih božićnih napjeva, u Samostanu Gospe od Snijega, također u Cavtatu.

Mirisi Božića nastavljaju su već u ponedjeljak 21.prosinca, priredbom „Božićni dar konavoske dječice“, u kojem je pripremljen prigodni program KUD-a „Stjepan Radić“ iz Pridvorjsa, uz nastup najmlađih uzrasta KUD-a „Čilipi“ i KUD-a „Napredak“ iz Dubravke. Priredba će se održati u Franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju s početkom u 17 sati.

Agroturizam Konavle, organizator manifestacije

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *