Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Održano predavanje “Filmski Dubrovnik i povijesni horizonti: od represije do ekonomije”

Predavanje na temu ”Filmski Dubrovnik i povijesni horizonti: od represije do ekonomije” održalo se sinoć u Lazaretima u sklopu drugog izdanja filmske manifestacije Tišina Molim!. Diplomirani povjesničar, filmolog i filmski kritičar, v.d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić prezentirao je temu slabo poznate i žanrovske jugoslavenske kinematografije. Prezentacija je sadržavala filmove koji su snimani u Dubrovniku u prvoj polovici 20. Stoljeća.

Prikazani su zanimljiv isječci iz filmova “Princ od Arkadije” i “Mornarsko mezimče” u kojem radnja obuhvaća Boninovo, Posat, Peskariju i Pile. Za kraj, Rafaelić je publiku upoznao sa, većini nas, nepoznatim dubrovačkim glumcem, Petrom Knegom, američkoj publici poznatiji kao Peter Coe. Rođen je 1918. godine, studirao je u Londonu, zatim u New Yorku, nakon čeka se odlučio za Hollywood gdje je i snimio većinu filmova. Prije svoje glumačke karijere planirao je sudjelovati na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine, ali u tome nije uspio. Imao je osam žena i šesnaestoro djece.

Posjetitelji su nakon predavanja uživali u projekciji “Operacija Ticijan”, jednom od prvih jugoslavensko-američkih krimi-trilera, koji je u cijelosti snimljen u Dubrovniku i u vinima šarmantnih dubrovačkih naziva Vinarije Crvik.

Organizatori su za večeras pripremili filmski kviz, u suradnji s udrugama Bonsai i Art radionicom Lazareti, koji će se održati u Lazaretima, lađa 2 s početkom u 20 sati. Nakon toga prikazat će se kasna projekcija erotskog trilera “Nokaut”.

Svi zainteresirani za filmski kviz mogu se prijaviti mogu se prijaviti na facebook stranicu Tišina Molim! ili doći pola sata prije kviza u Lazarete, lađu 2. Ekipe moraju biti do petero ljudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *