Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Ekvinocijo na Lokrumu

Nagrađivani „Ekvinocijo“ Iva Vojnovića u režiji Joška Juvančića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, i treću godinu zaredom odigrao se na Lokrumu.

U Juvančićevoj režiji „Ekvinocijo“ je premijerno izveden 2004. godine te je iste godine pobrao veliki uspjeh osvojivši četiri Nagrade hrvatskog glumišta i to za najbolju predstavu u cjelini, Joško Juvančić za najbolje redateljsko ostvarenje, Doris Šarić Kukuljica za glavnu žensku ulogu za ulogu Jele te Deni Šesnić za izuzetan doprinos kazališnoj umjetnosti za oblikovanje svjetla. Nakon četiri godine izbivanja s repertoara Igara, „Ekvinocijo“ je obnovljen 2013. uz veliki interes publike.

Scenografiju potpisuje Marin Gozze, svjetlo Deni Šesnić, a kostimografiju Ingrid Begović. Frana Dražića igra Kruno Šarić, Nika Marinovića Maro Martinović, Iva Ledinića Nikša Kušelj, Jelu Doris Šarić- Kukuljica,  Anicu Nika Burđelez, Pava Frano Mašković, a Vlaho Slijepi je Branimir Vidić – Flika.

U „Ekvinociju“ su na 66. Igrama, kao i lani, uživali i strani posjetitelji jer je praćenje predstave omogućeno preko titlova na engleskom jeziku na vlastitim ili unajmljenim mobilnim uređajima- tabletima i pametnim telefonima, uz pomoć nagrađene aplikacije Vip script razvijene u suradnji Vipneta i UX Passion agencije.

Fotografije: Teo Dilberović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.