Input your search keywords and press Enter.

U okviru 2. Dubrovačkog zimskog festivala u utorak je na palači Sponza održana 3D mapping projekcija s temom Božićne bajke. Tri projekcije privukle su i bez daha ostavile brojne Dubrovčane i turiste, ali i gradonačelnika Andra Vlahušića. 

 

Na pročelju Sponze izmjenjivali su se božićni i novogodišnji motivi, a posebno iznenađenje bio je i popularni medo, neslužbena maskota ovogodišnjeg Zimskog festivala, koji je i progovorio. Uz zvučni isječak iz tradicionalne kolende i druge popularne božićne melodije, projekcija je završila čestitkom Grada Dubrovnika.„Božićnu bajku“ u tehnici 3D mapping izradila je dubrovačka tvrtka Pixell Design, a ovaj blagdanski poklon omogućio je Hrvatski Telekom, tehnološki partner Grada Dubrovnika u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

“Osim već dugogodišnje uspješne suradnje s Gradom Dubrovnikom na području telekomunikacija, suradnju sada proširujemo i na druga područja u kojima informacijska i telekomunikacijska tehnologija značajno mijenjaju život građana Dubrovnika na bolje. Hrvatski Telekom je lider u implementaciji Smart City koncepcije u Hrvatskoj, kojoj je primarni cilj unaprijediti život građana primjenom suvremene tehnologije. Vrhunska tehnologija koju koristimo u 3D mappingu osnova je od koje krećemo i u provođenju Smart City koncepcije i predstavlja temelj buduće multifunkcionalne senzorske mreže pametnog grada. Ova projekcija, na simboličan način, najavljuje naše mnogobrojne buduće aktivnosti s Gradom Dubrovnikom, te se nadamo da će mu dati dodatan vjetar u leđa za osvajanje prestižne titule Europske prijestolnice kulture 2020.”, istaknuo je Renato Totić, menadžer za korporativne korisnike Hrvatskog Telekoma.

„Grad Dubrovnik je kao član Izvršnog odbora i rizničar međunarodne udruge LUCI, koja okuplja gradove i stručnjake iz područja rasvjete iz cijelog svijeta, iznimno zainteresiran za primjenu suvremenih tehnoloških rješenja, a u ovom slučaju osvaja upravo spoj baštine i novih tehnologija“, rekao je nakon projekcije gradonačelnik Andro Vlahušić.

„Božićnu bajku“ na Sponzi možete vidjeti i u srijedu, 23. prosinca u 18.00, 19.00 i 20.00 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *