Input your search keywords and press Enter.

Foto: Završena još jedna edukacija Volonterskog centra – Dubrovnik dobio 13 novih koordinatora volontera

Proteklog vikenda, nakon završenog trećeg modula edukacije, Dubrovnik je dobio trinaest novih koordinatora volontera.

Volonterski centar Dubrovnik tako je završio edukacijski ciklus ”Menadžment volontera” koji se provodio tijekom siječnja i veljače u sklopu projekta Faktor V u prostorima Poslijediplomskog središta Dubrovnik.

Potvrdu za uspješno završenu edukaciju iz područja menadžmenta volontera dobilo je trinaest polaznika iz različitih udruga s područja grada Dubrovnika. Polaznici edukacije bavili su se temama supervizije i evaluacije volontera, evaluacije volonterskog programa i nagrađivanja volontera. Svi polaznici su iskazali visoku motiviranost za rad i praktično poznavanje teme upravljanja volonterima te izazove koje kvalitetan rad u tom području sa sobom nosi.

Nakon završetka planirana su i individualna savjetovanja prema potrebama organizatora volontiranja čiji su predstavnici sudjelovali u ovoj edukaciji. Uvjereni smo kako će nova znanja i vještine ovih koordinatora volontera doprinijeti povećanju kvalitete zastupljenih organizacija u radu o s volonterima – ističu iz Volonterskog centra Dubrovnik.

Ovo je šesta po redu edukacija u organizaciji Volonterskog centra Dubrovnik, programa Udruge Bonsai koja se provodi prema kurikulumu Hrvatske mreže volonterskih centara. Cilj ovakve edukacije je razviti sposobnosti, znanja, vještine i stavove sudionika radionica kako bi uveli volonterske programe za mlade u svojim organizacijama. Postavljaju se i određeni standardi kvalitete za organiziranje volonterstva i razvija trenersko – konzultantski dio aktivnosti Volonterskog centra Dubrovnik kao lokalnog volonterskog centra.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *