Input your search keywords and press Enter.

Foto: Vrtić u Dvorima Lapad pohađa 60 mališana, u studenom s radom kreću još dvije grupe

Novi vrtić u Dvorima Lapad počeo je s radom prošlog tjedna, a smještaj u njemu pronašlo je 60 djece jasličkog uzrasta raspoređenih u tri grupe. Vrtić je jutros obišao gradonačelnik Andro Vlahušić u pratnji zamjenice Tatjane Šimac Bonačić, pročelnika nadležnog upravnog odjela Miha Katičića i ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik Boje Milan Mustać.

Otvaranjem vrtića kojem su dječica već nadjenula ime „Mala Radost“, budući da su ih prvi susjedi, mališani iz vrtića „Radost“ jutros obradovali pjesmom, provedena je prva od dvije predviđene faze. Naime, do 1. studenog završit će radovi na adaptaciji susjednog prostora kojim će se osigurati uvjeti za smještaj nove dvije grupe.

Nakon što je obišao nove prostore Dječjih vrtića Dubrovnik Gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako su početkom rada trenutne tri grupe, uz nedavno otvoren prostor u Mokošici, liste čekanja već postale stvar prošlosti, a realizacijom cjelokupne investicije postići će se i da roditelji djecu mogu upisati u vrtić u onom trenutku kada se ta potreba stvori.

„Broj djece je optimalan i mislim da će roditelji biti jako zadovoljni novim prostorima“, rekao je gradonačelnik. Podsjetio je da je Grad Dubrovnik značajno umanjio participaciju roditelja u cijeni vrtića, a kontinuiranim provođenjem politike otvaranja novih kapaciteta predškolskog odgoja u svakom kvartu vrtići se još više približavaju roditeljima.

Uređenje i opremanje novog gradskog vrtića za pet grupa ukupno stoji  1,1 milijun kuna. U njemu je trenutno zaposleno šest odgajateljica, jedna pomoćna kuharica i jedna spremačica.

Podsjetimo i da su u protekloj pedagoškoj godini uređena tri nova vrtićka prostora; vrtić u zgradi POS-a II, vrtić u Zatonu, gdje je nekorišteni prostor društvenog doma pretvoren u vrtić, te jedan u iznajmljenom prostoru u Staroj Mokošici, za što je ukupno iz gradskog proračuna uloženo 3.750.000,00 kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)