Input your search keywords and press Enter.

Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas već petu godinu zaredom uspješno provode humanitarnu akciju „Pomagati je lako!“.

Ove godine akcija traje od 20. listopada do 10. prosinca 2015. i četvrta je godina da se provodi na nacionalnoj razini, uključujući sve Lidlove trgovine i sve nad/biskupijske Caritase. Akcija se danas obilježila i u Dubrovniku, odakle se poslao poziv svim građanima da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Događaj u Dubrovniku moderirala je Maja Vučić, a prisutnima su se ispred Lidlove trgovine u Dubrovniku prigodnim riječima obratili otac biskup mons. Mate Uzinić, Boris Peterlin iz Hrvatskog Caritasa, ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo, predstavnik Županije Dubrovačko neretvanske, načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli i voditeljica odnosa s javnošću Lidla Hrvatska Lana Jugo.

Program su svojim aktivnostima uljepšali Caritasovi anđeli – karitativna grupa koju čine učenici OŠ Lapad i učenici OŠ Mokošica, djeca koja su sudjelovala i u izradi svojevrsne milenijske fotografije. Glazbene točke Lucije Marinović, Meri Anastasov, Marije Kiridžije i časne sestre Ružice Dodig iz Učeničkog doma Paola di Rosa također su uveličale ovaj događaj. Među okupljenima bili su i štićenici Doma za rehabilitaciju Josipovac, građani Dubrovnika koji su poduprli ovu hvalevrijednu akciju te glazbeni sastav 3M, koji je okupljene zabavljao pjesmom.

Humanitarna akcija provodi se na nacionalnoj razini, na način da se prikupljaju namirnice i proizvodi za socijalno ugrožene obitelji i pojedince, korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa diljem Hrvatske. Akcija uključuje sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (86) i sve nad/biskupijske Caritase (17), a realizira se tako da građani u Lidlu kupljene proizvode odlažu u za to predviđeni prostor u trgovini, a Caritas ih raspodjeljuje korisnicima. Po završetku akcije Lidl će sada već tradicionalno donirati 100.000,00 kuna u proizvodima crkvenim pučkim kuhinjama i prihvatilištima za beskućnike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.