Input your search keywords and press Enter.

Ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, dr. sc. Željko Jozić, održao je predavanje pod nazivom Zašto je važan jedinstveni hrvatski pravopis? u petak, 26. veljače, u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Govorilo se o važnosti jednoga i jedinstvenoga pravopisa hrvatskoga jezika. Jozić je predstavio okolnosti koje su dovele do nastanka Pravopisa, objasnio načela izrade, temeljne novine i jednoznačna rješenja donesena u, do sada, neriješenim pravopisnim dvostrukostima.

Ovim predavanjem Dubrovačke knjižnice nastavile su ciklus programa kojim će obilježiti Mjesec hrvatskoga jezika (21.veljače – 17. ožujka), manifestaciju kojoj je cilj očuvanje materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznavanje javnosti s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i jezičnom poviješću.

Mjesec hrvatskoga jezika na poticaj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Hrvatskoj se održava od 2014., a povezuje Međunarodni dan materinskoga jezika (21. veljače) i Dane hrvatskoga jezika (11.-17. ožujka) koje je 1997. proglasio Hrvatski sabor.

Foto: Vedran Levi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *