Input your search keywords and press Enter.

Foto: U Dubrovniku započeo 2. Europski festival strategije i turizma

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić danas je u hotelu Valamar President službeno otvorio Drugi Europski festival strategije i turizma, koji se pod nazivom „Izazovi kulturnog turizma u Europi“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH po prvi puta održava u Dubrovniku.

Festival je pokrenut na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića i gradonačelnika francuskog prijateljskog grada Rueil Malmaisona Patrica Olliera, a prošle se godine prvi put održao upravo u Rueil Malmaisonu.

Cilj festivala, čije će domaćinstvo i organizaciju naizmjenice dijeliti ova dva grada, je okupiti predstavnike europskih gradova kako bi razmijenili svoja iskustva i različite strategije pomoću kojih se može unaprijediti jedna od najvažnijih i najnaprednijih industrijskih grana – turizam, ove godine s posebnim osvrtom na valorizaciju i zaštitu baštine i strateško promišljanje turizma i kulture.

Nakon otvorenja festivala održana je prezentacija Dubrovnika, Dubrovačke kartice, ali i novih promotivnih videa Dubrovačkog Zimskog Festivala i Turističke zajednice Grada, dok će tema večerašnje prezentacije biti Dubrovnik kao filmska lokacija.

U natjecateljskom dijelu “Europska turistička zvijezda” sudjeljuje 17 gradova iz 11 europskih država s unaprijed prijavljenim projektima. Dobitnici će biti proglašeni na svečanoj večeri u tvrđavi Revelin 29. travnja, a uručit će im se posebno dizajnirane nagrade i priznanja za sudjelovanje, kao motivacija za nastavak rada na turističkoj i kulturnoj ponudi svojih destinacija.

Sudionici Drugog Europskog festivala strategije i turizma uz Dubrovnik i Rueil Malmaison su: Bad Homburg, Njemačka; Bromla, Malta; Chisinau i Orhei, Moldavija; Ferrara, Italija; Graz, Austrija; Herceg Novi i Kotor, Crna Gora; Le Touquet, Nimes, Ouistrehem Riva-Bella, Rueil-Malmaison, Francuska; Plovidv, Bugarska; Požarevac, Srbija; Sarajevo, Bosna i Hercegovina; Solin i Zagreb, Hrvatska.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *