Input your search keywords and press Enter.

Foto: TZ Grada u Oslu

U suradnji s predstavništvom za Skandinaviju Hrvatske turističke zajednice u Hotelu Radisson Blu Scandinavia u glavnom norveškom gradu Oslu, u četvrtak 6.travnja održana je prezentacije turističke ponude Dubrovnika i Zagreba.

Ovaj turistički događaj zajednički je projekt turističkih zajednica gradova Zagreb i Dubrovnik, te nacionalnog zračnog prijevoznika Croatia Airlines, koji je ove godine uveo izravne letove iz Zagreba prema skandinavskim gradovima među kojima je i Oslo. Gradova. Prezentaciji je nazočilo četrdesetak predstavnika norveških medija i agenata, a poseban gost bio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Norveškoj, Hrvoje Marušić.

Nakon pozdravnih riječi Paula Šikića, direktora Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju nazočnima se obratio i veleposlanik Marušić, istaknuvši važnost daljnjeg povezivanja Norveške i Hrvatske, te posebno činjenicu da je Hrvatska trenutno treća po potražnji među norveškim turistima za putovanja, nakon Grčke i Španjolske.

Danijel Petrović iz Odjela promocije TZ Zagreb održao je prezentaciju o glavnom hrvatskom gradu koji posljednjih godina ostvaruje izvrsne turističke rezultate, a uz raznovrsnu i zanimljivu turističku, kulturnu i gastronomsku ponudu posebno se ističe kao Najbolja adventska destinacija Europe,što je priznanje koje je zavrijedio dvije godine uzastopce.

Direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić predstavila je norveškim gostima novosti dubrovačke ponude, s posebnim osvrtom na prirodne ljepote i aktivnosti, jer je poznato da su Norvežani istaknuti ljubitelji aktivnog odmora. Poseban interes publika je pokazala i prema filmskim snimanjima u Dubrovniku, jer je serijal Game of Thrones i u ovoj državi vrlo popularan.Istaknut je otok Lopud na kojemu su norveški gosti već nekoliko posljednjih godina prvi po broju ostvarenih posjeta i noćenja.

U Dubrovniku je tijekom 2016. godine boravilo18351 norveških turista, koji su ostvarili 92828 noćenja, štoih pozicionira na jedanaesto mjesto po na top-ljestvici naših turista.

Na kraju prezentacije dodijeljen je nagradni boravak u Hrvatskoj, koji se sastojao od dvije povratne avionske karte na liniji Oslo-Zagreb-Dubrovnik, te boravci u hotelima u oba grada, kao i druge nagrade, a dobitnika je izvukao predstavnik kompanije Croatia Airlines Domagoj Dorotić.

Sretni dobitnik je Stig H. Aguirre, direktor agencije Noble Tours iz Osla, a uz boravak u Zagrebu provest će i vikend u Dubrovniku, u hotelu Valamar Lacroma, što je poklon hotelske kuće Valamar Riviera Dubrovnik.

Moderator na prezentaciji bila je Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije TZ grada Dubrovnika.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije, TZ grada Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)