Input your search keywords and press Enter.

Sinoć je u Luži svečano otvoreno peto izdanje festivala Treće uho Italija.

Festival je otvoren izložbom suvremene umjetnice Agnese Purgatorio pod nazivom „Ostani, rekao si mi, i ja sam ostala“ koja putem različitih medija obrađuje tematiku migranata i izbjeglica.

Otvorenje je najavila Nikolina Zore, koordinatorica festivala. Uz samu umjetnicu, okupljenima se obratila Maria Sica, direktorica Talijanskog Instituta za kulturu u Zagrebu i Valnea Martucci, kustosica izložbe. Izložbu je posjetio i Frano Bongi, počasni konzul Republike Italije u Dubrovniku.

Izložba se može pogledati do nedjelje 8. studenog kada je i zadnji dan festivala.

Agnese Purgatorio (Bari) kao umjetnica prvenstveno koristi medij fotografije, video instalaciju i performans. Inspiraciju pronalazi u melting potu kultura i kroz svoju umjetnički rad stvara svoj prostor, poetski prostor, mješavinu imaginacije i realnosti

Diplomirala je strane jezike i književnost i magistra je art terapije. Njena praksa u umjetničkom radu počela je s razdobljem studiranja u Sao Paulu, u Brazilu, u Lasar Segall Museum i u SESC Pompeia Factory (tehnike crtanja, otiska i fotografije). Od 1990. izlagala je i u Italiji i van zemlje, na samostalnim i grupnim izložbama te je dobitnica važnih međunarodnih nagrada. Njeni radovi uvršteni su u brojne privatne i galerijske umjetničke kolekcije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *