Input your search keywords and press Enter.

Foto: Slatki tjedan ususret Božiću u DEŠI

Dubrovnik je već četvrtu godinu po redu, obilježila Slatki tjedan ususret Božiću, na radost svih stanovnika naše Županije.

Tijekom cijelog tjedna, od 14. do 18.prosinca. DEŠU su ispnjavali mirisi i okusi  delicija cijelog područja Dubrovačko – neretvanske županije, ali i slastica koje se spravljaju o Božiću u Njemačkoj, Americi te Francuskoj (Vive la France!). Građanke i građani mogli su i sudjelovati na svim radionicama te naučiti sami praviti ove božićne delicije, uz pomoć vrijednih žena udruge DEŠA, i  vrijednih žena iz Kluba stranaca.

Udruga DEŠA, održala je radionice kontonjate, mantale, arancina, bruštulanih mjendula te radionicu džema od dubrovačke ljute naranče dok su Carol Ann Kelso, Christel Popović te Made Broutin pokazale kako se spravljaju američki, njemački te francuski božićni kolači. Ni ova godina nije prošla bez posjete učenika OŠ Marina Getaldića i velikog broja sugrađanki i sugrađana koji su se okušali u spravljanju raznovrsnih delicija te vrijedno zapisivali recepte.

Nezaobilazan dio slatkog tjedna bilo je naravno i natjecanje za najbolju kontonjatu, mantalu, arancine i bruštulane mjendule. Ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka imali su slatki, ali težak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle na ocjenjivanje iz različitih krajeva naše Županije. U kategoriji kontonjate bilo je 9, u kategoriji mantale 8, u kategoriji bruštulanih mjendula 5 te u kategoriji arancina 10 različita proizvoda. U nastavku pogledajte najbolje.

Nagrade za kontonjatu:

1.       Zlatna plaketa

Deša Dubrovnik

2.       Srebrna plaketa

Paulina Klokoč

3.       Brončana plaketa

Lucija Orešić – Dubrovačka kuća

Nagrade za mantalu:

1.   Zlatna plaketa

      Mare Monković

2.   Srebrena plaketa

      DEŠA – Dubrovnik

3.   Brončana plaketa

      Lucija Orešić – Dubrovačka kuća

Nagrade za bruštulane mjendule:

1.       Zlatna plaketa

 DEŠA – Dubrovnik

2.       Srebrena plaketa

 Fani Pjević

3.       Brončana plaketa

 OPG Ruse Sambrailo

Nagrade za arancine:

1.       Zlatna plaketa

DEŠA – Dubrovnik

2.       Srebrena plaketa

Lucija Orešić – Dubrovačka kuća

3.       Brončana plaketa

OPG Ruse Sambrailo

Jučer, 18. prosinca 2015., u DEŠI smo proslavili bogatstvo različitosti ali i savršenstvo harmonije za nepca sladokusaca. Želimo Vam svima sretne i slatke božićne Blagdane! DEŠA Dubrovnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *