Input your search keywords and press Enter.

Foto: Sjećanje na Milana Milišića

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica Dubrovnik i Društva dubrovačkih pisaca u srijedu, 5. listopada, održana je večer pod nazivom „Sjećanje na Milana Milišića – 25 godina nakon 5. listopada 1991.” u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Dubrovačkog književnika i prevoditelja, inače preve civilne žrtve Domovinskog rata u Dubrovniku, Milana Milišića prisjetili su se njegovi prijatelji i suradnici.

Mozaik sjećanja započeo je Boris Njavro koji je podsjetio na Milišićev životopis i rad, a nastavio Lukša Peko kroz sjećanja o svom prijatelju još od djetinjstva pa sve do tragičnog kraja s naglaskom na njihova „ljudska“ druženja. O novinarskoj, ali prije svega prijateljskoj suradnji pričao je Vedran Benić, dok je Vojo Šindolić čitanjem Milišićevih stihova oživio njegov pjesnički opus. Večer sjećanja pjesmom je obogatio i Budo Pende, a Davor Mojaš naglašava kako je Milišić bio „vrlo kritičan prema onome što je pisao, za svaku pjesmu imao je desetak verzija prije nego što bi odlučio da se objavi“, te zaključuje da je „važan za hrvatsku književnost, izuzetno važan za Dubrovnik, a najbolji način da se Milišića sjetimo je da ga čitamo“.

U predvorju Narodne knjižnice Grad postvaljena je izložba posvećena Milanu Milišić, a svi zainteresirani mogu je razgledati do kraja mjeseca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *