Input your search keywords and press Enter.

Koncertmajstor jednog od pet najboljih svjetskih orkestara, londonskih simfoničara, Roman Simović nastupio je uz pijanista Ratimira Martinovića u petak u atriju Kneževa dvora.

Za festivalsku publiku izveli su dojmljiv program koji su činili Brahmsov Scherzo, Prokofjevove i Poulencove sonate za violinu i klavir te Ravelova Ciganska rapsodija.

Umjetnici su u bisu zanosnu živost nastupa pretvorili u zanosnu nježnost, izvodeći Dvořáka kojeg su posvetili stradalim u Francuskoj i Turskoj proteklih tjedana te tako razgalili festivalsku publiku. Zasluženi pljesak odzvanjao je Dvorom kao pozdrav i zahvala uvaženim glazbenicima virtozima.

Virtuoznost Romana Simovića i njegova urođena muzikalnost obogaćena neiscrpnom imaginacijom donijele su mu nastupe na najprestižnijim svjetskim koncertnim podijima. Laureat je brojnih međunarodnih natjecanja što ga je svrstalo među ponajbolje violiniste njegove generacije. Kao solist, nastupao je s vodećim svjetskim orkestrima, redovito nastupa i na uglednim festivalima, a danas djeluje kao koncertmajstor proslavljenog Londonskog simfonijskog orkestra. Ovo je bio prvi njegov nastup na Igrama nakon što se festivalskoj publici kao mladi talentirani violinist predstavio 2005. godine. Ratimir Martinović redovni je profesor za glavni predmet klavir, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od svoje dvanaeste godine nastupio je na preko sedam stotina recitala, komornih koncerata i koncerata s orkestrom svirajući u većini europskih i svjetskih zemalja. Osnivač je i član KotorArt trija s violinistom Romanom Simovićem i klarinetistom Aleksandrom Tasićem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *